Latest News

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέος εξοπλισμός για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) Χανίων της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ).

 

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) Χανίων της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)], πραγματοποιήθηκε υπογραφή συμβάσεων προμήθειας ενός ελαστιχοφόρου αρθρωτού φορτωτή και ενός αναστροφέα κομπόστ, για τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών ανακύκλωσης και ανάκτησης υλικών κατά τη λειτουργία της εγκατάστασης.

Οι συμβάσεις για τις συγκεκριμένες προμήθειες υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ), Μιχάλη Τσουπάκη και τον Γενικό Διευθυντή της Επιχείρησης, Κων/νο Πατεράκη, συνολικού προϋπολογισμού 398.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί στις παραγωγικές διαδικασίες που σχετίζονται με την διαχείριση και επεξεργασία των Ογκωδών Αποβλήτων και των κλαδοκάθαρων που εισέρχονται στην εγκατάσταση, καθώς και για την επιτάχυνση της ωρίμανσης του κομπόστ το οποίο παράγεται από κλαδιά και υπολείμματα τροφών.

Η χρηματοδότηση προήλθε από το Κ.Α. 2020ΕΠ00200001 της ΣΑΕΠ002 της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του Περιφερειάρχη, κ. Αρναουτάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Καλογερή.



Scroll to top