Latest News

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ΔΕΔΙΣΑ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2022

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) επιστέγασε τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2022 με εθνικό συντονιστή τον ΕΟΑΝ*με τη δράση «Τα Χανιά καλωσορίζουν τη Βιώσιμη Μόδα».

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης δράσης, μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια που είχαν συγκεντρωθεί το προηγούμενο διάστημα κυρίως από πελάτισσες της κας Ρεράκη, Συμβούλου Δημόσιας Εικόνας, Colour Analyst & Image Specialist και με τη βοήθεια της κας Τσαμουτσόγλου Χριστίνας Υπ/ντριας Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων ΕΜΑΚ-ΧΥΤΥ, διατέθηκαν στο κοινό έναντι συμβολικού αντιτίμου, με τα έσοδα να προσφέρονται στο σύλλογο “Ορίζοντας”. Στο πλαίσιο της δράσης διανεμήθηκαν τσάντες επαναχρησιμοποίησης με το μήνυμα Reduce – Reuse – Recycle. Ευχαριστούμε τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό -η συμμετοχή τους και το ενδιαφέρον τους ήταν σημαντικό για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης δράσης.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των πολιτών στην επαναχρησιμοποίηση ρούχων και υποδημάτων από δεύτερο χέρι καθώς και στην πρόληψη παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών αποβλήτων.

Για τη σημασία της πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης καθώς και της ανακύκλωσης των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και υποδημάτων μίλησαν ο Δήμαρχος Χανίων κ. Π. Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ κ. Μ. Τσουπάκης και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ κ. Κ. Πατεράκης

*ΕΟΑΝ: Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης

 



Scroll to top