Latest News

Επισκέψεις στο ΕΜΑΚ-ΧΥΤΥ

Πρόγραμμα Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης

Στις 24, 25 και 28 Νοεμβρίου 2022  υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης & Κομποστοποίησης Χανίων (ΕΜΑΚ) την τετάρτη τάξη του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, ομάδα διδακτορικών φοιτητών στο πλαίσιο του PhD journey τους από το EURECA-PRO: The European University on Responsible Consumption and Production όπου συνοδευόταν από τον τέως Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης καθηγητή, Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, καθώς και το Γυμνάσιο Επισκοπής αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια των τριών επισκέψεων, μαθητές, εκπαιδευτικοί και διδακτορικοί φοιτητές από τρείς χώρες (Βέλγιο, Γερμανία και Πολωνία), ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και ενημερώθηκαν από τον κ. Χαζιράκη Παναγιώτη, Υπεύθυνο Τμήματος Χημείου στο ΕΜΑΚ,  για τις διαδικασίες διαχείρισης των απορριμμάτων που πραγματοποιούνται στην Π.Ε. Χανίων, από την παραγωγή τους, την απόρριψη στους ανάλογους οικιακούς κάδους και στην συνέχεια στους χρωματιστούς κάδους της γειτονίας (μπλε, κίτρινος, καφέ, κόκκινος, πράσινος κάδος, και ογκώδη),  τη συλλογή τους, την επεξεργασία τους στο ΕΜΑΚ Χανίων για ανάκτηση των πολύτιμων ανακυκλώσιμων υλικών και βιοαποβλήτων αλλά και τη διάθεση των υπολειμμάτων που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν στον παρακείμενο ΧΥΤΥ.

Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία διαχωρισμού των στερεών απορριμμάτων και να ενημερωθούν για τους τρόπους μείωσης των παραγόμενων απορριμμάτων, καθώς και για τη σημασία της επαναχρησιμοποίησης των προϊόντων και ανακύκλωσης των αποβλήτων.

      



Scroll to top