Latest News

Επίσκεψη στο ΕΜΑΚ-ΧΥΤΥ

Πρόγραμμα “Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης της Μαθητιώσας Νεολαίας”.

Την Τετάρτη 25 και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες επισκέψεις για το 2023 στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης & Κομποστοποίησης Χανίων (ΕΜΑΚ), από 40 μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κουρνά και από 33 μαθητές της Α’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια των δυο επισκέψεων, μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και έλαβαν ενημέρωση από τον κ. Χαζιράκη Παναγιώτη, Υπεύθυνο Τμήματος Χημείου στο ΕΜΑΚ, για τη διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων που πραγματοποιείται στο ΕΜΑΚ, το διαχωρισμό των στερεών απορριμμάτων, την ανάκτηση των πολύτιμων ανακυκλώσιμων υλικών και βιοαποβλήτων, αλλά και τη τελική διάθεση των υπολειμμάτων, που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν στο παρακείμενο ΧΥΤΥ.

Είχαν την ευκαιρία επίσης να παρακολουθήσουν τη διαδικασία διαχωρισμού των στερεών απορριμμάτων και να ενημερωθούν για το πως μπορεί ο καθένας να συμβάλει στη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων, καθώς και για τη σημασία της πρόληψης παραγωγής αποβλήτων, της επαναχρησιμοποίησης των προϊόντων και της ανακύκλωσης.



Scroll to top