Latest News

Υποψήφια η ΔΕΔΙΣΑ για βράβευση με τη συμμετοχή της στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2022”.

Η συμμετοχή της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2022”, με εθνικό συντονιστή τον ΕΟΑΝ* και με τη δράση «Τα Χανιά καλωσορίζουν τη Βιώσιμη Μόδα», έχει επιλεγεί από τον εθνικό συντονιστή για να προωθηθεί προς βράβευση στην κατηγορία «ADMINISTRATION/PUBLIC AUTHORITY».

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΑΝ διεξάχθηκαν πανελλαδικά 95 δράσεις, από τις οποίες 5 είναι υποψήφιες για τον διαγωνισμό βράβευσης, για την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων Κλωστοϋφαντουργικών Προϊόντων στα πλαίσια της Βιώσιμης Κυκλικής Οικονομίας, όπως αναφέρονται συγκεντρωτικά παρακάτω:

  • 25 ΟΤΑ (Δήμοι), ΦΟΣΔΑ, Διαδημοτικές Επιχειρήσεις
  • 6 Περιβαλλοντικές Ενώσεις και ΜΚΟ
  • 2 Επιχειρήσεις
  • 4 Ομάδες Πολιτών
  • 58 Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από τα οποία 35 είναι τα σχολεία που οργάνωσε η Β’θμια Εκπαιδευτική Δ/νση του Ν. Λαρίσης.

Στα πλαίσια της δράσης, «Τα Χανιά καλωσορίζουν τη Βιώσιμη Μόδα», της ΔΕΔΙΣΑ, μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια που είχαν συγκεντρωθεί, διατέθηκαν στο κοινό έναντι συμβολικού αντιτίμου, όπου τα έσοδα προσφέρθηκαν στο σύλλογο “Ορίζοντας”.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των πολιτών στην επαναχρησιμοποίηση ρούχων και υποδημάτων από δεύτερο χέρι καθώς και στην πρόληψη παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών αποβλήτων.

 

*ΕΟΑΝ: Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης



Scroll to top