Latest News

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Κουρνά

Πρόγραμμα “Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση Μαθητιώσας Νεολαίας”

Την Δευτέρα 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο πλαίσιο του προγράμματος Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης της μαθητιώσας νεολαίας της ΔΕΔΙΣΑ στο Δημοτικό Σχολείο Κουρνά. Περίπου 80 μαθητές από 6 Τάξεις και οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από αρμόδιο στέλεχός της υπηρεσίας, τον κ. Βαρδάκη Εμμανουήλ, Διευθυντή Εναλλακτικής Διαχείρισης, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημασία της πρόληψης παραγωγής αποβλήτων, της επαναχρησιμοποίησης των προϊόντων και της ανακύκλωσης, για τη διαδικασία της ανακύκλωσης, για το ποια υλικά ανακυκλώνονται, ή δεν ανακυκλώνονται καθώς και για τα οφέλη της και το σεβασμό με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον. Οι μαθητές, συμμετείχαν ενεργά στην παρουσίαση θέτοντας τις δικές τους απαντήσεις και ερωτήσεις. Διανεμήθηκε επίσης ενημερωτικό υλικό, με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές στα πλαίσια της ευαισθητοποίησής τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα να αποκομίσουν γνώσεις και να αναπτύξουν ένα σύστημα αξιών υπευθυνότητας και σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, που θα διασφαλίσει την ποιότητα της ζωής τους και τη βιωσιμότητα του πλανήτη για τις επόμενες γενιές.

 



Scroll to top