Latest News

«ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)

Χαρίστε ή ανταλλάξτε ό,τι δεν χρειάζεστε πια,

με «αντίτιμο» μία μεταλλική ή χάρτινη συσκευασία (καθαρή-χωρίς υπολείμματα)
προς ανακύκλωση!

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)], στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, οργανώνει «Παζάρι Ανταλλαγής Προϊόντων» στις 5 Ιουνίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρες 11:00 π.μ. – 07:00 μ.μ., εντός του Δημοτικού Κήπου Χανίων.

Στόχος της Δράσης είναι η ενεργή συμβολή των πολιτών στην επαναχρησιμοποίηση προϊόντων, δίνοντας σε αυτά μία «δεύτερη ευκαιρία ζωής» προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον, και να καλλιεργηθεί η κουλτούρα ανταλλαγής προϊόντων μεταξύ πολιτών ή και επιχειρήσεων.

Η συμμετοχή στο «Παζάρι Ανταλλαγής Προϊόντων» είναι ελεύθερη σε όσους/ες επιθυμούν να δώσουν προϊόντα που δεν χρειάζονται πλέον, αρκεί να είναι άνω των 18 ετών ή με τη συνοδεία του κηδεμόνα τους.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες, προκειμένου να συμμετέχουν στο ανταλλακτικό παζάρι, πρέπει να φέρουν μεταλλικές ή χάρτινες συσκευασίες (όχι τύπου TetraPak) προς ανακύκλωση στον μπλε κάδο και στον μπλε κάδο με κίτρινο καπάκι αντίστοιχα, που θα βρίσκονται στο χώρο του παζαριού. Το ίδιο θα ισχύει και για τους/τις συναλλασσόμενους/ες.

Ειδικότερα, μπορούν, όλοι/ες, να δώσουν προϊόντα που δεν χρειάζονται και να «αγοράσουν» όποιο προϊόν θέλουν με «αντίτιμο» μία συσκευασία (καθαρή-χωρίς υπολείμματα) μεταλλική ή χάρτινη (όχι τύπου TetraPak), προς ανακύκλωση!

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως την συμμετοχή τους και να λάβουν σχετικές οδηγίες, στο τηλέφωνο 2821091888 (εσωτ. 713 ή 717), καθημερινές από 08:00 έως 14:30 (εκτός Σάββατο-Κυριακή). Σημειώνεται ότι, λόγω διεξαγωγής του παζαριού σε περιορισμένο χώρο, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα εξυπηρετηθούν βάσει προτεραιότητας δήλωσης συμμετοχής.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του υποέργου 1 της Πράξης «Συμμετέχω!»: Επικοινωνιακό Πρόγραμμα “Συμμετέχω!” στην «ΠΡΟΛΗΨΗ αλλά και ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ» που υλοποιεί η ΔΕΔΙΣΑ και επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει πολίτες και επαγγελματίες, αλλά και επισκέπτες στο Δήμο Χανίων, στη μείωση (πρόληψη) παραγωγής απορριμμάτων, στην επαναχρησιμοποίηση και στην αποτελεσματικότερη διαλογή στην πηγή των αστικών απορριμμάτων.

Η Πράξη «Συμμετέχω!» έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους.



Scroll to top