Διαλογή στην Πηγή

Μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και της ΔΕΔΙΣΑ, έγινε δυνατή η εγκατάσταση του προγράμματος διαλογής στην πηγή σε όλο τον νομό, για όλα τα υλικά, και με την συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων με εξοπλισμούς.
Στον στόλο του τμήματος περιλαμβάνονται 8 συνολικά οχήματα διαφόρων τύπων, απορριμματοφόρα χαμηλής συμπίεσης και βοηθητικά οχήματα συνεργασίας.
Ο σάκος της ΔΕΔΙΣΑ στο σπίτι και οι Μπλε και Κίτρινοι Κάδοι στους δρόμους υποδέχονται τους πολλούς ευαισθητοποιημένους Χανιώτες, χαρίζοντας στα Χανιά και την ΔΕΔΙΣΑ την δεύτερη θέση στην κατά κεφαλή συμμετοχή στην όλη την χώρα με 13 κιλά ανά κάτοικο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΑΑ.

Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας, στο τέλος του 2006, θα εξυπηρετούνται 151.000 μόνιμοι κάτοικοι και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, με 1700 μπλέ κάδους συνολικής χωρητικότητας 1.694.000 λίτρων και 400 κίτρινους κάδους συνολικής χωρητικότητας 144.000 λίτρων, για την συλλογή 7.500 τόνων ανακυκλώσιμων υλικών.

Η διαλογή στην πηγή διευκολύνει τον διαχωρισμό και προσφέρει προς αξιοποίηση καθαρά υλικά με μεγαλύτερη εμπορική αξία.

Πρόγραμμα ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στα Χανιά

Η Πρόληψη είναι ακόμα καλύτερη από την ανακύκλωση!

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εδραίωση ενός ολοκληρωμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων  η  ΔΕΔΙΣΑ, εγκαινιάζει μέχρι τα τέλη Μαρτίου μια καινούρια δραστηριότητά της στον τομέα της ανακύκλωσης ενός ειδικού ρεύματος αποβλήτων, αυτό των Απόβλητων Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) μικρού μεγέθους, σε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.».

 Σε διάφορα σημεία του Δήμου Χανίων και σε περιαστικούς δήμους θα εγκατασταθούν, από τη ΔΕΔΙΣΑ, πλαστικοί κάδοι για την συγκέντρωση παλιών μικρών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, που οι κάτοχοί τους θεωρούν ότι είναι απόβλητα.

Μέχρι σήμερα, οι χαλασμένες μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (παλιά σεσουάρ, ηλεκτρικά σίδερα, μίξερ, τοστιέρες, χαλασμένα κομπιουτεράκια, πληκτρολόγια, αριθμομηχανές κλπ.) δημιουργούσαν σοβαρό πρόβλημα, μιας και ο κόσμος δεν ήξερε τι να τις κάνει, ενώ  δεν μπορούσαν να μαζευτούν, μέσω κάποιου προγράμματος ογκωδών αντικειμένων, όπως συνέβαινε με τις υπόλοιπες – μεγάλου μεγέθους – ηλεκτρικές συσκευές, που η ΔΕΔΙΣΑ συλλέγει.

Οι κάδοι αυτοί θα είναι πράσινοι και θα βρίσκονται σε σχολεία, σούπερ- μάρκετ, δημοτικές υπηρεσίες και καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και, όταν γεμίζουν, θα συλλέγονται από τη ΔΕΔΙΣΑ και το περιεχόμενό τους θα στέλνεται στο συνεργαζόμενο με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. εργοστάσιο διαχωρισμού / ανακύκλωσης ΑΗΗΕ, στην Κορινθία.

Για τις μεγάλου μεγέθους ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, στο Δήμο Χανίων, συνεχίζεται η υπηρεσία:
Διαχείριση ογκωδών απορριμμάτων & αποβλήτων ηλεκτρικού & ηλεκτρονικού εξοπλισμού μεγάλου μεγέθους.
Συλλογή πόρτα – πόρτα: τηλέφωνο επικοινωνίας 28213-41777 – μόνιμη τηλεφωνική γραμμή με άμεση απάντηση εντός εργάσιμων ωρών και ημερών και λειτουργία τηλεφωνητή αποθήκευσης των μηνυμάτων των ενδιαφερόμενων πολιτών για τις λοιπές ώρες και ημέρες.

Σχετικά Έγγραφα:

Σημεία συλλογής μικρού μεγέθους ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκεύων 

Scroll to top