Latest News

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της ΔΕΔΙΣΑ στο Δημιουργικό Εργαστήριο Παζινού, για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2022

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημιουργικό Εργαστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Παζινού, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρών μας φίλων, με σκοπό την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Μικροί και μεγάλοι έλαβαν ενημέρωση από τα στελέχη της ΔΕΔΙΣΑ: κ. Βαρδάκη Εμμανουήλ Διευθυντή Εναλλακτικής Διαχείρισης και την κα Τσαμουτσόγλου Χριστίνα Υπ/ντρια Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων ΕΜΑΚ-ΧΥΤΥ  σχετικά με τη σημασία της ανακύκλωσης, με έμφαση στα απόβλητα που παράγονται από τη βιομηχανία της μόδας καθώς και τη σημασία της πρόληψης και επαναχρησιμοποίησης των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Τα παιδιά δημιούργησαν επίσης όμορφες κατασκευές από κλωστοϋφαντουργικά υλικά δίνοντας έμφαση στη δημιουργική επαναχρησιμοποίηση των υλικών αυτών, με την βοήθεια της κας Αλιφιεράκη Ελευθερίας, εκπαιδευτικού, πρώην Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, η οποία προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Και μην ξεχνάμε…

Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που συναντάμε γύρω μας καθημερινά, είναι πολλά και σοβαρά, σκοπός όλων μας θα πρέπει να είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή των μελλοντικών γενιών.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας, για ένα καλύτερo  μέλλον!

       



Scroll to top