Latest News

Επίσκεψη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας

Πρόγραμμα “Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση Μαθητιώσας Νεολαίας”

Mια ακόμη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας, με σκοπό την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών από τη ΔΕΔΙΣΑ.

Ειδικότερα, αρμόδιο στέλεχος της υπηρεσίας, ο κ. Βαρδάκης Εμμανουήλ, Διευθυντής Εναλλακτικής Διαχείρισης, μέσω μιας ενδιαφέρουσας παρουσίασης ενημέρωσε τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς για τα περιβαλλοντικά προβλήματα από τη μη ορθή διαχείριση των απορριμμάτων που παράγουμε. Επιπλέον δόθηκε έμφαση στη διαδικασία της ανακύκλωσης, στο ποια υλικά ανακυκλώνονται ή δεν ανακυκλώνονται καθώς και στη σπουδαιότητά της.

Στο τέλος της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές, οι οποίοι προβληματίστηκαν με αυτά τα δεδομένα θέτοντας ερωτήσεις για τις οποίες έλαβαν απαντήσεις. Παράλληλα διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με οδηγίες ανακύκλωσης.

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησής τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα να κατανοήσουν την έννοια της ανακύκλωσης και τη σπουδαιότητα της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων που παράγουμε καθημερινά, να αποκομίσουν γνώσεις και να αναπτύξουν ένα σύστημα αξιών υπευθυνότητας και σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, που θα διασφαλίσει την ποιότητα της ζωής τους και τη βιωσιμότητα του πλανήτη για τις επόμενες γενιές.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top