Latest News

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ΔΕΔΙΣΑ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2023 με την αγαπημένη δράση «Plogging».

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι δράσεις της ΔΕΔΙΣΑ για τη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2023 και με εθνικό συντονιστή τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), κλείνοντας με τη δράση «plogging» στο Ποταμό Μορώνη στη Σούδα, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σούδας και με τη συνδρομή των ΠοδηΛάτρεις Χανιά.

Συνδυάζοντας την άσκηση και την προστασία του περιβάλλοντος, το «plogging» αφορά σε μια νέα τάση προερχόμενη από τη Σουηδία, που συνδυάζει καλή φυσική κατάσταση και προστασία του περιβάλλοντος. Το μόνο που καλούμαστε να κάνουμε είναι κρατώντας μια μόνο σακούλα να μαζέψουμε τα μικροαπορρίμματα που συναντάμε κατά τη διάρκεια του περιπάτου ή του jogging μας διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά. Στόχος της δράσης ήταν να ευαισθητοποιήσουμε αλλά και να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά και να γίνει συνήθεια σε ολοένα και περισσότερους πολίτες η συνείδηση του «plogging».

Στο πλαίσιο της δράσης συνολικά συλλέχθηκαν και ζυγίστηκαν 168,3 κιλά μικροαπορριμμάτων εκ των οποίων τα 30,0 κιλά ήταν ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασιών κατά κύριο λόγο γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σούδας, τους ΠοδηΛάτρεις Χανιά καθώς και τους λοιπούς συμμετέχοντες, για την επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης μας.



Scroll to top