Latest News

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκεντρώθηκαν και πάλι δύο τόνοι αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού

στο Δήμο Χανίων σε μία ημέρα!

Με το σύστημα «πόρτα-πόρτα», τα συνεργεία της ΔΕΔΙΣΑ και του Δήμου Χανίων, κατάφεραν να συγκεντρώσουν δύο τόνους ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων. Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 2/8/2022 – ξεκίνησε από το πρωί και διήρκησε μέχρι αργά το μεσημέρι.

Η συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλη τη γεωγραφική επικράτεια του Δήμου Χανίων, καθώς υπάρχει αυξημένη επιθυμία των πολιτών.

Με την ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών συμβάλουμε σημαντικά στη προστασία του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, καθώς ανακτώνται αξιοποιήσιμα υλικά, τα οποία μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στη διαδικασία παραγωγής. Επιπλέον, ανακυκλώνοντας τέτοιου είδους συσκευές συμβάλουμε στην εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων και ενέργειας και φυσικά στον περιορισμό των κινδύνων ρύπανσης του περιβάλλοντος από τοξικές ουσίες που περιέχουν οι ηλεκτρονικές συσκευές.

Τα περιβαλλοντικά προβλήματα συνιστούν μια ολοένα και μεγαλύτερη απειλή για το μέλλον του πλανήτη αλλά και για την ανθρώπινη υγεία, γι’ αυτό στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η προστασία του.

Αναβάθμισε την ποιότητα της ζωής σου και των μελλοντικών γενιών

…ανακύκλωσε τώρα!



Scroll to top