Latest News

Δράσεις της ΔΕΔΙΣΑ για τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα

Η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) σε συνεργασία με τους Δήμους -μέλη της  θα συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (19 έως 27 Νοεμβρίου 2022) με θεματική ενότητα «Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα».

Στα πλαίσια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ), Μιχαήλ Τσουπάκη και Κωνσταντίνο Πατεράκη αντίστοιχα, οι δράσεις που έχουν διοργανωθεί και θα υλοποιηθούν από τη ΔΕΔΙΣΑ.

Οι δράσεις έχουν ως εξής:

  • «Εκπαιδευτικές Δράσεις σε Σχολεία του Δήμου Χανίων», 22 – 26 Νοεμβρίου 2022

Θα διεξαχθούν εκπαιδευτικές δράσεις σε Σχολεία και Δημιουργικά Εργαστήρια του Δήμου Χανίων, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τα απόβλητα που παράγονται από τη βιομηχανία της μόδας καθώς και τη διεξαγωγή θεματικών εργαστηρίων με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

  • «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις στο Κρητικό Παραδοσιακό Σπίτι, Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούδας», στις 22-24-25 Νοεμβρίου 2022

Στο Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούδας θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σχολείων όπου θα υπάρχει τμήμα -σε συνεργασία με τη ΔΕΔΙΣΑ-με παρουσίαση των σταδίων παραγωγής του μαλλιού από πρόβατα, καθώς και στη διαδικασία δημιουργίας νήματος από μαλλί προβάτων ως βιώσιμου κλωστοϋφαντουργικού προϊόντος.

  • «Μεταμορφώστε τα παλιά σας ρούχα και χαρίστε τους ζωή» στις 23 και στις 25 Νοεμβρίου 2022

Σε συνεργασία με μοδίστρες της περιοχής θα διεξαχθούν δωρεάν σεμινάρια μεταποίησης ρούχων, με πρακτικές συμβουλές ραπτικής, που στόχο θα έχουν να ξαναζωντανέψουν τα ρούχα που μαραζώνουν στη ντουλάπα μας και απλά πιάνουν χώρο.

Δηλώστε συμμετοχή εγκαίρως στέλνοντας email με τα στοιχεία σας στο seminar@dedisa.gr, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων.

  • «Τα Χανιά καλωσορίζουν τη Βιώσιμη Μόδα» στις 27 Νοεμβρίου 2022

Οι διοργανώσεις της ΔΕΔΙΣΑ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων θα ολοκληρωθούν με τη δράση «Τα Χανιά καλωσορίζουν τη Βιώσιμη Μόδα» που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης των Χανίων, με τη συνεργασία της Συμβούλου Δημόσιας Εικόνας, Colour Analyst & Image Specialist κας Λιάνας Ρεράκη, ορισμένων καταστημάτων της περιοχής και του Δήμου Χανίων. Η συγκεκριμένη δράση αφορά στη προτροπή αγοράς κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και υποδημάτων από δεύτερο χέρι. Τα έσοδα από τη πώλησή τους θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο σύλλογο “Ορίζοντας”.

Σε ετήσια βάση, συγκεντρώνονται περισσότεροι από 40 τόνοι απόβλητα, τα οποία, αν δεν υπήρχε  συγκεκριμένη διαδικασία συλλογής, θα κατέληγαν στα κοινά απορρίμματα στον χώρο Υγειονομικής Ταφής. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση του κοινού στην πρόληψη παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών αποβλήτων και στην επαναχρησιμοποίηση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και υποδημάτων.



Scroll to top