Latest News

Επισκέψεις σε Σχολεία στο πλαίσιο του προγράμματος “Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση Μαθητιώσας Νεολαίας”

Το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε Σχολικές Μονάδες στο πλαίσιο του προγράμματος “Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση της Μαθητιώσας Νεολαίας” της ΔΕΔΙΣΑ.

Συγκεκριμένα ενημερώθηκαν μαθητές από:
  • Το 32ο Νηπιαγωγείο Χανίων,
  • τον Παιδικό Σταθμό “Τα Ζαβολάκια”,
  • το 2ο & 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων και
  • το Δημοτικό Σχολείο Αγροκηπίου

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, έλαβαν ενημέρωση από αρμόδιο στέλεχος της υπηρεσίας, τον κ. Βαρδάκη Εμμανουήλ, Διευθυντή Εναλλακτικής Διαχείρισης, για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάγκη μείωσης των απορριμμάτων καθώς και για τη διαδικασία της ανακύκλωσης, για το ποια υλικά ανακυκλώνονται, ή δεν ανακυκλώνονται και για τα οφέλη της και το σεβασμό με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον.

Οι μαθητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατέθεσαν τις εμπειρίες τους, ενώ είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν σχετικές απορίες/ερωτήματα για τα οποία έλαβαν απαντήσεις. Διανεμήθηκε επίσης ενημερωτικό υλικό, με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησής τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα, να αποκομίσουν γνώσεις και να αναπτύξουν ένα σύστημα αξιών υπευθυνότητας και σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, που θα διασφαλίσει την ποιότητα της ζωής τους και τη βιωσιμότητα του πλανήτη για τις επόμενες γενιές.



Scroll to top